Speciaalbier

 

Onderstaand vindt u een greep uit ons assortiment speciaalbier. De genoemde prijzen zijn exclusief statiegeld


 • Texels Skuumkoppe 30CL €1,85
  Meer informatie

  De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander witbier. Donker witbier: het dankt zijn naam aan de witte koppen op de golven van de ruige zee. Golven die ons eiland omspoelen: dag in dag uit, het hele jaar door. Skuumkoppe is dan ook een bier voor elk seizoen. Nagisting op fles en ongefilterd, met een beetje gist om het extra gul te laten smaken. Hier hoeft geen schijfje citroen bij. Puur, robuust, recht door zee: bier als Texel zelf.


 • Texel's Vuurbaak 30CL €1,85
  Meer informatie

  ‘Vuurbaak’ de vuurtoren van Texel bestaat 150 jaar, de brouwerij 15 en dat is reden om een bier te vernoemen naar deze toren, het is een moutig ierse red ale met verassende hoppige toetsen en een mooie koperkleurige gloed van de donker geroosterde gerst, geoogst op het eiland Texel.


 • Texel's Noorderwiend 30CL €1,85
  Meer informatie

  Noorderwiend van de Texels Bierbrouwerij is een robuust winterbier gebrouwen met gedroogde citrusschillen en diverse soorten gerst, geoogst op Texel zelf. (Alcohol 7,5%)


 • 't IJ IPA 33CL €2,65
  Meer informatie

  In deze I.P.A. is er niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.


 • St. Bernardus Abt 12 33CL €2,15
  Meer informatie

  Een diep donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij met een zachte volmondige smaak. De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.


 • Kwaremont Blond 33CL €1,85
  Meer informatie

  Kwaremont Blond, is een prachtig pittig blond bier met een volle afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het is geen toeval dat het alcohol percentage van 6,6% gelijk is aan het stijgingspercentage van deze berg. Geef jezelf een Kwaremoment bij het drinken van dit mooie bier.


 • Dulle Griet 33CL €1,95
  Meer informatie

  De brunette is een dame die haar mannetje staat en ondanks haar krachtige aroma’s toch goed te temmen blijkt. Haar zoete geuren van drop en kandij gaan mooi samen met een mond vol fruit en kruiden. Deze vurige vlam is pittig van karakter maar mild in de omgang, een vrouw naar ons hart.


 • Hopruiter 33CL €1,95
  Meer informatie

  De explosieve Hop Ruiter dresseert Belgische gist en overzeese hop tot een bijzonder aromatische tripel vol exotisch fruit. Het toevoegen van extra aromahop tijdens de lagering (‘dry hopping’) zorgt voor een complexe hoppigheid en een vol aroma, en maakt deze tripel tot een goudblonde “IPA” (India Pale Ale) die blijft verrassen.


 • Zeezuiper 33CL €2,00
  Meer informatie

  In deze goudblonde, volmoutige tripel komen uiteenlopende smaken in harmonie bijeen en doen dit bier tot grote hoogte stijgen. Fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals het een echte tripel betaamt. Zeezuiper is voor ons na 21 jaar nog altijd de smaakvertolking van brouwen met een missie.
  Zijn naam verwijst naar het natuurgebied dat heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen van drinkwater voorzag. Een elegante én nobele dorstlesser.


 • Lamme Goedzak 33CL €2,05
  Meer informatie

  Lamme Goedzak dankt zijn naam aan de levensgenietende vriend van Tijl Uilenspiegel en is dan ook een bier voor de ware Bourgondiër. Deze blonde traktatie is milder dan onze tripels, maar heeft bijzonder veel karakter. Vol in de mond, fris in de neus en een lange nasmaak. Ook de balans tussen fruitigheid en prikkelende bitterheid maakt dit goedlachse gerstenat een vruchtbare kruisbestuiving van vertrouwd en gedurfd brouwen.


 • Paljas Blond 33CL €1,65
  Meer informatie

  Paljas blond is een traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles.
  Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma.


 • Paljas IPA 33CL €1,80
  Meer informatie

  Paljas Indian Pale Ale is gebrouwen met 100% pale mouten. De 4 geselecteerde hoppen (Tomahawk, Cascade, Saaz and Amarillo) geven een fris hoppig aroma en een bitterheid van 35 IBU. Deze uitgebalanceerde IPA is droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin & Hallertau Blanc, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen.


 • Paljas Saison 33CL €1,80
  Meer informatie

  Paljas Saison is een zomers degustatie bier van hoge gisting en hergisting op de fles. De typische Saison gist zet alle suikers om waardoor dit een zeer vlot drinkbaar bier is.  Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid.  Dit bier is dan ook 3 keer gehopt onder meer met de Citra hop, dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit heerlijke licht blonde bier.


 • Kasteel Tripel 33CL €1,95
  Meer informatie

  Deze tripel is een sterk blond bier met duidelijk aanwezige hopbitter en fruitigheid. Het recent gewijzigde recept voorziet meer aromahoppen. Discreet aroma met fruitige toetsen, impressies van mout, kruidnagel en bloemen. In de smaak overheerst de fruitigheid. Een evenwichtig bier, nooit zeer bitter. De alcohol valt op in de afdronk. De Kasteel Tripel is het basisbier voor de op cognacvaten gerijpte, exclusieve Trignac.


 • Kasteel Rouge 33CL €1,85
  Meer informatie

  Kasteel Rouge is een unieke mélange van Kasteel Donker en zoete kersenlikeur. Dit ‘fruitige’ bier is een prima cocktail of aperitief op een zonnig terras. Een bier voor de liefhebbers van zoete kersen met een overweldigend aroma. Het fruit overvleugelt de mout in het moederbier Kasteel Donker waaraan  evenwel toetsen van chocolade en peper herinneren. Verrassend licht verteerbaar voor een vrij sterk bier.


 • Kasteel Donker 33CL €1,95
  Meer informatie

  Kasteel Donker behoort tot de familie van de Belgische ‘quadrupels’. Dit zijn sterke, zoete tot bittere donkerbruine bieren waarin de mout de boventoon aangeeft. Het is een volmondig, moutig bier met toetsen van karamel, koffie en chocolade afkomstig van de gebrande mout. Opvallend is de zoete aanzet. Bij degustatie blijkt dit bier verrassend complex.


 • Kasteel Cuvée du Château 33CL €2,15
  Meer informatie

  Cuvée du Château evenaart de smaak van een tien jaar gerijpte Kasteel Donker. De smaak van het bier neigt naar porto. Deze ‘premier cru classé’ werd ontwikkeld op basis van een ‘quadrupel’. In dit type sterk, zoet tot bitter donkerbruin bier geeft de mout de boventoon aan. De Cuvée du Chateau heeft de kenmerken van gemadeiriseerd bier, met eerst toetsen van geroosterde en gekarameliseerde mout, gevolgd door een delicaat hopbitter in de afdronk. Een volwaardig gastronomisch bier.


 • Fuut Fieuw 33CL €2,45
  Meer informatie

  De Fuut Fieuw is een fruitige, dorstlessende Session Pale Ale. De blonde kleur, witte schuimkraag en het tropische karakter maken het een ideaal bier voor de warmere dagen. Met de neus kan onder meer citrus, geel tropisch fruit en lichte karameltonen worden waargenomen. Met zijn lage alcoholgehalte, mooie bitter en fruitige smaak zal het moeilijk zijn om er maar een van te drinken. De fuut smaakt naar meer!


 • Rumoerige Roodborst 33CL €2,65
  Meer informatie

  Het eerste bier van Bird Brewery is een frisse, fruitige, licht hoppige American Amber. Robijnrood van kleur en een stevige, volle schuimkraag. Verwacht een geur vol grapefruit, tropisch fruit en lichte karameltonen. Het wordt gebrouwen met vier soorten hop en vijf verschillende mouten, waardoor er meer dan genoeg is te ontdekken!


 • Het Uiltje Sir Turnaround 33CL €2,60
  Meer informatie

  Bijna zwartkleurig met royale bruine schuimkraag. Fruitige bitterheid met geroosterde tonen van koffie en chocolade. Hoe verser gedronken hoe beter.


 • Gouden Carolus Classic 33CL €1,95
  Meer informatie

  Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen.
  Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon. Na eerdere prestigieuze onderscheidingen te hebben behaald werd dit bier in 2010 uitgeroepen tot “World’s Best Dark Ale”.


 • Gouden Carolus Tripel 33CL €1,95
  Meer informatie

  Het Gouden Carolus bier zegt haar naam te ontlenen aan de munten van de grote Keizer Karel – en beweert dat het bier ooit speciaal voor hem gebrouwen werd en dat hij het mee terug nam naar Spanje. het is een heerlijk bier met een alcoholgehalte van 8,5% en een fijne smaak. Lekker bij een gambaspies van de barbecue.


 • Gouden Carolus Hopsinjoor 33CL €1,95
  Meer informatie

  Gouden Carolus Hopsinjoor vervolledigt het smakenpalet van het gamma Carolus-bieren. “Hopsinjoor” is een verwijzing naar enerzijds de figuur “Opsinjoor” die verweven is met de Mechelse geschiedenis en anderzijds de 5 gebruikte hopvariëteiten. De hoppen worden op verschillende tijdstippen toegevoegd tijdens het kookproces om een maximaal aroma over te houden. Het is een overwegend zacht bier met bittere afdronk.


 • Gouden Carolus Indulgence Botanik 75CL €11,99
  Meer informatie

  Gouden Carolus Indulgence Botanik is een vrij bijzonder en gelimiteerde uitgave 2017. Dit blonde speciaalbier is verrijkt met vlierbloesem, engelwortel, kruidnagel en rozemarijn. Deze zeer bijzondere en zacht fruitige combinatie op basis van een blond bier met hoofdingrediënt tarwe maakt vele tongen los !! Het betreft de 3de smaakimpressie van Gouden Carolus Indulgence en heeft dan ook zeker zijn naam hoog te houden wat betreft creativiteit en kwaliteit. We verwachten dan ook bijzonder fijne of zelfs uitmuntende recensies van dit speciaalbier.


 • De Molen Heksen & Trollen 33CL €2,20
  Meer informatie

  De Molen Heksen & Trollen Saison (6,1%) is een erg fruitig bier. In de geur en smaak herken je mout, fruit en hop, ook heeft het bier wat spicey invloeden.


 • De Molen Vuur & Vlam 33CL €2,45
  Meer informatie

  Vuur & Vlam is een bittere, maar niet te bittere India Pale Ale. De afdronk is verfrissend en bitter. De Molen Vuur & Vlam is een bier met een overdosis hop. Dit bier bestaat uit water, mout, hop en gist. Karamel en aroma’s van tropische vruchten zijn duidelijk te proev


 • Brouwerij de Molen Op & Top 33CL €1,95
  Meer informatie

  Brouwerij de Molen Op & Top is een bijzonder bier dat makkelijk te drinken is, de bitter van hop en het zoete van mout maken het bier erg fijn van smaak. Het is een prima dorstlesser en een alternatief voor een pilsener. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 4,5% en is het lekkerste om te drinken bij een temperatuur van zeven graden Celsius. Heerlijk om te drinken bij salades, gevogelte, vis of jonge kazen.


 • De Molen Hamer & Sikkel 33CL €2,20
  Meer informatie

  De Molen Hamer & Sikkel (5,1%) is een mistige, roodbruine Porter met een blijvende, beige schuimkraag. In de geur komt geroosterd mout, chocolade en likeur naar voren. De smaak sluit daarbij goed aan.


 • La Trappe Puur 33CL €1,45
  Meer informatie

  Ondanks het lage alcoholpercentage is dit trappistenbier vol van smaak. Een behoorlijke hopbitterheid geeft het pilsener het juiste karakter.


 • La Trappe Blond 33CL €1,60
  Meer informatie

  La Trappe Blond is een sprankelend goudblond bier met een fruitige en frisse geur. De smaak van dit bier is licht zoet en moutig met een zachte bitterheid. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud. De afdronk combineert een lichte zoetheid met een zachte bitterheid. Verder heeft dit blonde bier een alcoholpercentage van 6,5%. Schenk u Blonde bier op een temperatuur van acht tot tien graden Celsius.


 • La Trappe Dubbel 33CL €1,65
  Meer informatie

  La Trappe Dubbel is een klassiek donker trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. Het bier heeft een fruitige geur met warme tonen van vanille, karamel en geroosterde chocolade. De afdronk is zoet en lichtbitter.


 • La Trappe Tripel 33CL €1,80
  Meer informatie

  La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. Het bier heeft fruitige geuren van perzik en abrikoos gecombineerd met een bloemige geur. De afdronk is bitter en licht droog


 • pe Quadrupel 33CL La Trap€1,99
  Meer informatie

  La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe Trappist en tevens de naamgever van deze bierstijl. Een volle, verwarmende en intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadel en karamel. De geur van het bier heeft associaties van kruidnagel en noten, in balans gebracht door de zoete aroma’s van vanille, rozijnen en banaan en heeft een zacht en licht bittere afdronk.


 • De Poes Blond 33CL €2,80
  Meer informatie

  De Poes blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.


 • Maneblusser 33CL €1,55
  Meer informatie

  Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.


 • Maneblusser wit 33CL €1,65
  Meer informatie

  Maneblusser Wit is een fris fruitig tarwebier dat werd gekruid met koriander en citrusvruchten. De lichtblonde troebele kleur doet denken aan zomerse graanvelden. Een ideale dorstlesser die iedereen kan bekoren!


 • Grimbergen Tripel 33CL €2,15
  Meer informatie

  Grimbergen Tripel heeft een bitter-zoete, pittige en uiterst volronde smaak. De typische pittige tripelsmaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten. Tenslotte geeft de nagisting op fles het smaakboeket een perfecte harmonie. U zal vooral de warme afdronk van dit bier weten te appreciëren. (Alc. 9% vol.)


 • Grimbergen Dubbel 33CL €1,75
  Meer informatie

  Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd. (Alc. 6,5% vol.)


 • Grimbergen Optimo Bruno 33CL €2,15
  Meer informatie

  De smaak van Grimbergen Optimo Bruno is zoet-bitter en uitgesproken volrond. De grote densiteit geeft dit bier een volle, krachtige en alcoholische afdronk. De dubbele gisting zorgt voor een perfecte balans tussen hop en mout. Dit is een degustatiebier voor echte kenners. (Alc. 10% vol.)


 • Spencer Classic 33CL €4,30
  Meer informatie

  Het recept voor de Spencer Classic is geïnspireerd op het Belgische Patersbier. Ofwel de bieren die de monniken zelf aan de dinertafel drinken. Het bier heeft fruitige accenten, droge afdronk en een lichte hopbitterheid. Het water dat Spencer gebruikt is ook bijzonder. Waar het klooster ligt, lag 18000 jaar geleden ijs vanwege de ijstijd. Toen dit ijs is gaan smelten, kwam het onder andere in grote ondergrondse meren terecht. Dit water, vol met mineralen, wordt uit beschermde bronnen gewonnen.


 • Spencer Trappist Monks Reserve Ale Quadrupel 33CL €4,35
  Meer informatie

  Spencer Trappist Monks Reserve Ale Quadrupel heeft een intense geur, is robuust, heeft een kleur van mahonie en een mooie kraag. Hij heeft een warme afdronk. Er is 3 jaar en 13 verschillende experimentele brouwsels over gedaan om deze quadrupel te verkrijgen. Hij heeft een alcoholpercentage van 10,2%.


 • Schuppenboer 33CL €2,20
  Meer informatie

  Schuppenboer is een blond volmondig bier met een fruitig aroma door toevoeging van koriander en het gebruik van cascade als aromahop. Het bier heeft een licht bittere en kruidige afdronk.


 • Hertenheer 33CL €2,15
  Meer informatie

  HertenHeer is een blond bier dat zonder gebruik van kruiden wordt gebrouwen. De intense smaken van dit bier komen van het royale gebruik van hop en het volle moutkarakter van de Pils- en Munichmout.


 • KoekeDam 33CL €2,15
  Meer informatie

  KoekeDam is een eigen interpretatie van de saison stijl met toevoeging van een Franse saisongist. Een Amerikaanse hopsoort en een kleine hoeveelheid speltmout zorgt voor een frisse ondertoon. KoekeDam is een ideaal verfrissend bier!

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.