Jenever

 

Onderstaand vind u een greep uit ons assortiment jenever


 • Zuidam Jonge Genever 1,0 Liter €18,99
  Meer informatie

  Zuidam Jonge Graanjenever is gemaakt op basis van een traditioneel en streng bewaakt familierecept. Een recept dat Patrick van Zuidam heeft uitgevonden en waar jeneverbessen, aromatische wortels en een rijk scala aan geselecteerde kruiden de basis vormen. Zuidam Jonge Graanjenever is een uitzonderlijk zachte drank met een milde smaak die perfect als aperitief te drinken is.


 • Zuidam Oude Genever 1,0 Liter €21,99
  Meer informatie

  Ook deze genever combineert de specifieke kwaliteiten van 1/3 Mais, 1/3 Rogge en 1/3 gemoute Gerst. Vervolgens wordt de moutwijn gedeeltelijk gedistilleerd met kruiden en specerijen als Jeneverbes, Zoethoutwortel en Anijszaad. De oude Genever bevat minimaal 52% moutwijn wat zorgt voor een rijk karakter en complexiteit.


 • Zuidam Rogge Genever 1,0 Liter €22,49
  Meer informatie

  Zuidam Rogge Genever combineert de kruidigheid van het Rogge Graan met de smaken van jeneverbes, zouthoutwortel en anijszaad. Rijke tonen van eiken en zachte toffee met een beetje zoethout.


 • Zuidam Spelt Genever 1,0 Liter €22,49
  Meer informatie

  Zuidam Spelt Genever is een heerlijke spelt genever met een mooie amber kleur door de lagering op eiken houten vaten. Elke fles is genummerd met de vaten vanwaar hij uit is samengesteld, als mede het bottel jaar en batch nummer.


 • Zuidam Zeer Oude Genever 1 jaar 1,0 Liter €22,49
  Meer informatie

  Zuidam Zuidam Zeer oude Genever is een heerlijke graan jenever die gemaakt is van maarliefst drie verschillende granen waardoor hij een delicaat aroma heeft die gecombineerd wordt met vanille en eiken, de smaak is fruitig en rijk aan zachte tonen van heerlijke toffee.


 • Zuidam Oude Genever 3 jaar 1,0 Liter €31,99
  Meer informatie

  Zuidam Zeer Oude Genever 3 jaar combineert de specifieke kwaliteiten van 3 verschillende granen: Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De mais geeft een rijke zoetheid, de rogge geeft kruidige tonen en de gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat. Uitermare gebalanceert met tonen van vanille verrijkt met eikenhout en zachte toffee. Alle flessen zijn met de hand geëtiketteerd en hebben een lintje met rode rode lak zegel. Minimaal 3 jaar oud.


 • Zuidam Oude Genever 5 jaar 1,0 Liter €35,99
  Meer informatie

  Zuidam Zeer Oude Genever 5 jaar combineert de specifieke kwaliteiten van 3 verschillende granen: Rogge. Mais en Gemoute Gerst. De mais geeft een rijke zoetheid, de rogge geeft kruidige tonen en de gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat. Rijk en zoet met tonen van eiken, toffee en honing. Alle flessen zijn met de hand geëtiketteerd en hebben een lintje met rode lak zegel. Minimaal 5 jaar oud.


 • Zuidam Korenwijn 1 jaar 1,0 Liter €23,99
  Meer informatie

  Zuidam Korenwijn 1 jaar is een meer fruitige en delicate genever dan oude genever, wat ontstaan is door de extra distillatie van de moutwijn. Zoete toffee smaken met fruit. Minimaal 1 jaar rijping.


 • Zuidam Korenwijn 5 jaar 1,0 Liter €35,99
  Meer informatie

  Zuidam Korenwijn 5 jaar is een meer fruitige en delicate genever dan oude genever, wat ontstaan is door de extra distillatie van de moutwijn. Zoet met rijke tonen van eiken, toffee en honing. Minimaal 5 jaar rijping.


 • Zuidam Rogge Genever American Oak 3 jaar 1,0 Liter €32,99
  Meer informatie

  Deze Zuidam Genever American Oak 3 years old is volgens eeuwen oude traditie gedistilleerd uit de allerbeste Nederlandse rogge en zorgvuldig geselecteerde kruiden in de roodkoperen distilleerketels van Distilleerderij Zuidam te Baarle Nassau. Rogge genever onderscheidt zich van onze andere genevers door zijn speciale rijke en kruidige smaak. Deze heeft ook nog eens 3 jaar lang gerijpt in vaten van Amerikaans eiken en is in 2017 gebotteld op 35%.


 • Ketel 1 Jenever 1,0 Liter €15,49
  Meer informatie

  Ketel 1 dankt zijn naam aan de oudste , actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1. Een jenever met een zachte smaak. Drink hem puur of in de mix met ginger ale, bitter lemon of cassis.


 • Ketel 1 Matuur Gerijpte Jenever 1,0 Liter €20,99
  Meer informatie

  Als u iets proeft in KETEL 1 MATUUR dan is het wel geduld. Het geduld van de meesterstoker om deze speciale blend van jonge en gerijpte graanjenever te vervolmaken. De rust die we onze granen-eau-de-vie gunden om op eikenhout tot volle wasdom te komen. De levenservaring die nodig is om dit eigenzinnige karakter te kunnen waarderen. Dat is het verhaal van het merk Ketel 1 Matuur. Een ambachtelijke jenever die vanzelfsprekend niet onbeperkt verkrijgbaar is. Nu is het aan u om ervan te genieten. Neemt u daar gerust de tijd voor.


 • Rutte Jonge Jenever 1,0 Liter €17,99
  Meer informatie

  Een smaakvolle jenever, met een ronde smaak van graan en jeneverbessen. 100% natuurproduct zonder toevoegingen, in kleine hoeveelheden met de hand gestookt.


 • Rutte Oude Jenever 1,0 Liter €18,99
  Meer informatie

  Net als bij de Jonge, wordt ook voor de Oude jenever moutwijn gestookt onder toevoeging van jeneverbessen en kruiden. De hoeveelheden zijn echter anders, waardoor de Oude smaakvoller is. Een kruidige, zachte jenever; een tikje zoet, een mooie balans tussen graan, mout en bes.


 • Rutte Single Oat Genever 70CL €27,99
  Meer informatie

  Rutte Single Oat Genever is een oude jenever die enkel en alleen is gestookt uit haver, een uniek graan waardoor het distillaat een volle, bijzondere smaak krijgt. Hij is gerijpt op Amerikaans eiken en gemêleerd met karakteristieke Rutte kruiden om tot een complexe, gebalanceerde smaak te komen.


 • Rutte Old Simon Genever 70CL €37,99
  Meer informatie

  Rutte Old Simon wordt bereid naar de oude recepten van de grondlegger van de Rutte & Zn: Simon Rutte. Rutte Oude Simon wordt gestookt uit granen, kruiden, jeneverbessen en noten. De verschillende kruiden gaan samen met noten in de ketel. Om de noten goed te laten uitkomen, worden ze eerst geroosterd. Rutte Oude Simon is licht kruidig, zeer toegankelijk met een fluwelen afdronk.


 • Rutte Koornwyn 1,0 Liter €25,99
  Meer informatie

  Al sinds Simon Rutte zich in 1872 in Dordrecht vestigde, wordt er Koornwyn gedistilleerd. Nog steeds op dezelfde plaats en op dezelfde ambachtelijke wijze. Koornwyn is eenjenever van moutwijn van verschillende leeftijden, 4 maal gestookt over jeneverbessen en een palet aan essentiële kruiden. Geurig, puur en eerlijk, iets deftigs in het glas.


 • Rutte Koornwyn XO 1,0 Liter €31,99
  Meer informatie

  Waar de reguliere Koornwyn zacht en subtiel van smaak is waardoor deze een uitstekende begeleider is van vis, heeft de Koornwyn XO juist een zeer uitgesproken smaak. Voor de Koornwyn Extra Oak heeft de Rutte distillateur een hele speciale blend gemaakt van moutwijnen van verschillende leeftijden, gerijpt op nieuwe en oude eikenhouten vaten. De jonge houttonen zijn prachtig in balans met de smaakcomponenten uit de oudere moutwijnen.


 • Florijn Jonge Jenever 1 liter €14,499
  Meer informatie

  Deze blanke borrel heeft een redelijk zoete smaak. Hiervan komt naast suiker een deel voor rekening van zoethout. De borrel heeft een aroma van jeneverbes, zoethout, gember, citrusfruit, bloesem, peper en vanille. De smaak van deze jonge is behoorlijk goed in balans en roept associaties op met granen. De jenever is redelijk licht in de mond.


 • Boomsma Jonge Jenever 1 liter €13,25
  Meer informatie

  Deze eigenzinnige jenever uit Leeuwarden heeft naast de zuivere graandistillaten, moutwijn en korenwijn in haar blend. En dat is uniek! Gemaakt volgens traditioneel familierecept, heerlijk fris en elegant, met de subtiele smaak van jeneverbes en tonen van citrus en mandarijn.


 • Harteveld Jonge Jenever 1 liter €12,99
  Meer informatie

  Hartevelt Jonge Jenever, een van de oudste jenevermerken in de Nederlandse geschiedenis. Het merk Hartevelt onstond in 1734 in Leiden en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekendste merken op het gebied van binnenlandse gedistilleerd. Aanvankelijk werd binnen Leiden een Hartevelt jenever aangeboden met een scherpere smaak. Buiten Leiden introduceerd men de, inmiddels welbekende, Hartevelt Prima Jonge Jenever, welke een zachtere en toegankelijkere smaak heeft . Wist u dat: “Engelse gin een afgeleide is van de jenever receptuur welke onstond in de lage landen?”


 • Bokma Oude Friesche Jenever 1 liter, €18,49
  Meer informatie

  De ziel van deze jenever wordt verkregen door de toevoeging van moutwijn. Samen met een aromatisch kruidentreksel van onder andere angelica, jeneverbes, zoethout, steranijs, kruidnagel en dille geeft deze Bokma Oude Genever een kruidige, zachte smaak.


 • Bokma Jonge Graanjenever 1 liter, €13,99
  Meer informatie

  Bokma Jonge graanjenever was de eerste jonge jenever, die voor 100% gestookt werd uit granen als rogge, tarwe en maïs. Hiermee onderscheidt Bokma zich vandaag de dag nog van veel andere jenevermerken. Deze jenever dankt zijn karakteristieke zachte smaak aan een speciaal distillaat van jeneverbessen. Bokma Jonge Graanjenever is een zuiver, eerlijk en natuurlijk product. De trots van onze distillateurs.


 • Verhoeven Jonge Graanjenever 1 liter, €15,99
  Meer informatie

  Deze borrel heeft een mooie balans in smaken en geuren. De jeneverbes is in deze graanjenever duidelijk aanwezig. Daarnaast werden ook een zoethout, koriander, peper en iets fruitigs geproefd. Hierdoor smaakt deze borrel niet alleen naar een authentiek graanproduct, maar hij roept ook associaties op met een eau de vie


 • Gorter Jonge Jenever 1 liter, €12,99
  Meer informatie

  Gorter Jonge Jenever is bereid volgens oud familierecept. De zuivere grondstoffen en het fijne distillaat van de jeneverbes staan garant voor een constante kwaliteit en een extra zachte smaak.


 • Olifant Jonge Jenever 1 liter, €15,99
  Meer informatie

  De receptuur van Olifant Jonge Graanjenever wordt al sinds jaar en dag toegepast en de authentieke ketel doet heden ten dagen nog altijd dienst. De eigen Olifant ketel levert een belangrijke bijdrage aan het te verkrijgen speciefieke Olifant distillaat en daarmee aan de smaak van het eindproduct. Het vakmanschap én de bereidingswijze zijn derhalve belangrijke kenmerken voor deze traditioneel gestookte jenever, waarvoor moutwijn en het specifieke Olifant distillaat de belangrijkste smaakgevers zijn. Olifant Jonge Graanjenever kenmerkt zich door de karaktervolle zachte smaak.


 • Hoppe Jonge Jenever 1 liter, €15,75
  Meer informatie

  Aroma: Moutig, jeneverbes maar wel elegant. Smaak: Goed in balans.


 • Bols Jonge Graanjenever 1 liter, €14,49
  Meer informatie


 • Arend Jonge Jenever 1 liter, €
  Meer informatie

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.