Whisky

 

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment whisky’s.  Luxe en exclusieve soorten, milde en zachte smaken, volle en rijke soorten, maar ook krachtige en uitgesproken smaken. Uw smaak zit er daarom vast en zeker tussen. Wij adviseren u graag in de winkel.
 • Ierland

  • Bushmills Original 70CL €23,99
   Omschrijving

   Dit is een zachte en milde whiskey uit Ierland. Bushmills Original, de ‘Gentle Giant’, is vriendelijk en smaakt eigenlijk direct vertrouwd. Hij heeft een zachte, verwarmende smaak. En is heerlijk met ijs.


  • Bushmills Black Bush 70CL €24,99
   Omschrijving

   Black Bush, een ‘Loveable Rogue’, een whisky met karakter. Grootser en voller van smaak dan de Bushmills Original. Een whisky met een eigen mening. Het geheim van Black Bush is de rijping op zorgvuldig geselecteerde Oloroso vaten die voor een fascinerende en onderscheidende smaak zorgt. Een zijdezachte smaak die doet denken aan noten.


  • Bushmills 10 Years 70CL €29,99
   Omschrijving

   Deze whisky is drie maal gedistilleerd uit 100 procent gemoute gerst. In de 10 jaar dat deze Whiskey geproduceerd wordt, is het voornamelijk in bourbon vaten gerijpt. Hij heeft aroma’s van honing vanille en melkchocolade.


  • Bushmills Honey 70CL €23,49
   Omschrijving

   Deze Ierse whisky valt in de categorie ‘flavoured’ whisky. Met een alcoholpercentage van 35% en een lekkere honingsmaak is hij zachter dan een gemiddelde whisky. Lekker om te drinken met ijs!

  •  
    


 • Amerika

  • Buffalo Trace 70CL €28,99
   Omschrijving

   De Bufffalo Trace Distillery is een familiebedrijf met historie die terug gaat naar 1887 en ligt aan de Kentucky River te Frankfort Kentucky in de Verenigde Staten, bij de plek waar de buffels tijdens de buffeltrek de rivier overstaken. Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey wordt gestookt door de meest onderscheiden distilleerderij ter wereld. Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon rijpt minimaal 8 jaar op vaten van de Amerikaanse Eik en hanteert het traditionele ‘rye recipee’ voor bourbon. Een toegankelijke bourbon whisky, mooi in balans tussen de zoete smaak, het licht rokerige, de kruiden en de zachtheid.


  • Jim Bean White 70CL €16,99
   Omschrijving

   Jim Beam Original is een authentieke bourbon whiskey, gemaakt met minimaal de helft mais in plaats van graan. Deze bourbon is het werk van zeven generaties in één familiebedrijf. De smaak is zoet, met een rijk vanille karakter te danken aan de rijping in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout. Jim Beam Original leent zich uitstekend om te mixen, zowel met cola als in een klassieke cocktail.


  • Jim Beam Double Oak 70CL €24,49
   Omschrijving

   Jim Beam Double Oak is een bourbon gelagerd op verkoolde eiken houten vaten en gerijpt voor een tweede keer op Amerikaanse witte eiken houten vaten. In de smaak herken je dit ook terug, je proeft een heerlijk aroma van karamel, toffee, vanille en een heerlijke eiken houten kruidigheid.


  • Jim Beam 12 Years Signature Craft 70CL €41,49
   Omschrijving

   De Jim Beam Signature Craft is een 12 jaar oude bourbon die vervaardigd is uit de beste bourbons uit Kentucky ! Een volle zachte body met rijke vanille en fruit tonen die in de mond extra zacht en vol aanvoelen. Een waar kwaliteits product waar men volop van kan genieten.

  •  
    


 • Nederland

  • Millstone 92 Rye Whisky 70CL €37,99
   Omschrijving

   De Millstone 92 Rye Whisky is een 4 jaar oude rogge whisky van Zuidam Distillers in Baarle Nassau. Gedistilleerd in mei 2013 en gebotteld in juli 2017 op 92 proof oftewel 46%.


  • De Millstone Oloroso Sherry 3 years old 70CL €37,99
   Omschrijving

   De Millstone Oloroso Sherry 3 years old is een jonge maar zwaar gesherriede Nederlandse single malt van Zuidam Distillers. Gedistilleerd in maart 2014 en gerijpt in first en second fill Oloroso sherry vaten. Gebotteld in april en mei 2017 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.


  • Millstone Rye 100 70CL €62,49
   Omschrijving

   Millstone Rye 100 is een whisky van Nederlandse bodem. Rijk van geur met tonen van citrusvruchten, honing, vanille, eiken en kruiden. In de mond vol van smaak met duidelijke honing. Vanille, wat peper, lichte eiken en wat kruiden vormen de rest van het smakenpalet.


  • De Millstone Special No. 11 Peated PX 2010 70CL €57,99
   Omschrijving

   De Millstone Special No. 11 Peated PX 2010 is een 6 jaar oude geturfde single malt van Zuidam Distillers. Gedistilleerd op 13 oktober 2010 en gerijpt in een Pedro Ximenez Sherry cask. Gebotteld op 15 november 2016 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

  •  
    


 • Overige

  • Mackmyra Preludium 04 50CL € 67,49
   Omschrijving

   De vierde in een reeks van 6 innovatieve Zweeds releases van de Mackmyra distilleerderij. Gemaakt als eerbetoon aan de Bodas mijn waarin de whisky gedurende zijn rijpingstijd was opgeslagen.

    


  • Milford Single Malt 18 years 70CL € 84,99
   Omschrijving

   De Milford Limited Edition 18 Years Old Single Malt Whisky is afkomstig van het Zuider eiland uit Nieuw-Zeeland. Oorspronkelijk gestookt door de Willowbank distilleerderij in Dunedin. Opgericht in 1968 door  de familie Wilson. Later kwam de ditilleerderij in handen van de firma Seagram die in 1991 de Nieuw Zeeland malt whisky op de markt bracht onder de naam Lammerlaw. Oorspronkelijk een peated whisky. De productie werd in 2000 stopgezet door Seagram en de voorraden en de distilleerderij werden verkocht. The  New-Zealand Single Malt Whisky Company heeft de resterende single malt voorraden veilig gesteld, deze rijpen nog steeds  in vaten. Het merk Milford is gecreerd om deze schone, limited edition, single malt te etaleren.


  • Black Velvet 70CL €17,49
   Omschrijving

   Black Velvet Canadian Whisky staat bekend om zijn zeer zachte smaak. Het hoge rogge gehalte en het unieke distillatieproces zorgen voor een heerlijke lichte en zoete whisky. Met de smaak van vanille, een beetje kaneel en granige rogge. En een afdronk die droog is met een lichte scherpte die snel verwijnt. Mmm, even een moment voor jezelf.


  • Nikka from the barrel 50CL €39,99
   Omschrijving

   Deze Japanse malt whisky wordt gemaakt door gerijpte malt whisky en graanwhisky te mengen en opnieuw in vaten te doen. Zo ontstaat er een rijke harmonie van verschillende whisky’s. From the barrel wordt direct gebotteld uit de nieuwe vaten.

  •